aardbijen jam

24 september 2015, In: lunch, ontbijt
1

Ga gezellig naar de markt en haal daar heerlijke geurende, rijpe, zoete aardbeien om je eigen jam te maken. De aardbeien zijn nu het goedkoopst. Het is heel gemakkelijk. Gebruik leuke glazen potjes, zodat je ze ook cadeau kunt geven. Hieronder volgt het recept, SUC6

Wat hebben we nodig:

  • 850 g schoongemaakte aardbeien (ongeveer 2 bakjes van 500 g)
  • 200 g geleisuiker (special Van Gilse halfzoet)
  • 5 jampotjes (gesteriliseerd of gewassen is de vaatwasser)

Was de aardbeien zorgvuldig en doe ze in een hoge pan met een dikke bodem. Zet het op het vuur en voeg de suiker toe. Stam de aardbeien klein met een stamper Je kunt ook een staafmixer gebruiker als je het gepureerd wilt hebben. Laat ongeveer 10 minuten goed doorkoken. Vul de jam potjes tot aan de rand en sluit goed af. Zet ze circa 5 minuten ondersteboven neer. Bewaar de potjes op een koele en donkere plaats (een jaar houdbaar). Dat was toch niet moeilijk hè..

Enjoy Good Food Good Life

Liefs Iloon

 

YOU MIGHT ALSO LIKE
19 augustus 2016

glutenvrije muffins

ontbijt, snacks
READ ARTICLE
16 januari 2018

groentepannetje

detox, diner
READ ARTICLE
25 november 2016

Franse uiensoep

diner, lunch
READ ARTICLE
There are no comments yet. Be the first to comment.

Leave a Comment

Ga gezellig naar de markt en haal daar heerlijke geurende, rijpe, zoete aardbeien om je eigen jam te maken. De aardbeien zijn nu het goedkoopst. Het is heel gemakkelijk. Gebruik leuke glazen potjes, zodat je ze ook cadeau kunt geven. Hieronder volgt het recept, SUC6

Wat hebben we nodig:

  • 850 g schoongemaakte aardbeien (ongeveer 2 bakjes van 500 g)
  • 200 g geleisuiker (special Van Gilse halfzoet)
  • 5 jampotjes (gesteriliseerd of gewassen is de vaatwasser)

Was de aardbeien zorgvuldig en doe ze in een hoge pan met een dikke bodem. Zet het op het vuur en voeg de suiker toe. Stam de aardbeien klein met een stamper Je kunt ook een staafmixer gebruiker als je het gepureerd wilt hebben. Laat ongeveer 10 minuten goed doorkoken. Vul de jam potjes tot aan de rand en sluit goed af. Zet ze circa 5 minuten ondersteboven neer. Bewaar de potjes op een koele en donkere plaats (een jaar houdbaar). Dat was toch niet moeilijk hè..

Enjoy Good Food Good Life

Liefs Iloon