bloemkool soep

23 september 2015, In: diner, lunch
0

De traditionele groente uit de Hollandse keuken bloemkool is weer helemaal hip en terug van weggeweest. Bloemkool is super gezond. Het zit vol met voedingstoffen als vitamine C, K en B Mineralen zoals o.a. kalium, mangaan, fosfor en magnesium. Maar bevat vooral veel calcium. Verder is het goed voor hart- en vaatziekte en voor de spijsvertering. Dus allen reden om diverse recepten ermee te gaan maken. Vandaag heb ik een bloemkoolsoep gemaakt. Echt een aanrader als lunch of wanneer je in de middag een dipje hebt. En het is ook nog eens heel simpel te maken. Kom dan gaan we aan de slag ….

Wat hebben we nodig:

1 bloemkool, 1gesnipperd ui, 1 knoflookteen (geperst), 3 aardappelen (eventueel), 1 tl komijnpoeder, 1 el pompoenpitten, 500 ml groentebouillon ( van 1 bouillonblokje biologisch of zelfgemaakte bouillon) en een scheutje olijfolie

Hoe ga je het maken:

Schil de aardappelen en snijd in blokjes, snijd de bloemkool grof. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen, bloemkool en komijnpoeder toe en bak al roerend 2 minuten op middelhoog vuur. Giet de bouillon erbij en laat de soep ongeveer 15 minuten koken tot de aardappelen en bloemkool gaar zijn. Pureer de bloemkoolsoep met een staafmixer of blender en breng op smaak met zout en zwarte peper.

Enjoy good Food Good Life

Liefs Iloon

 

There are no comments yet. Be the first to comment.

Leave a Comment