broccoli salade met granaatappel en Nigella zaad

18 april 2017, In: detox, diner, lunch, salade
0

Tijd om salades te eten is weer begonnen. Dit keer heb ik een broccoli salade gemaakt, omdat broccoli een super gezonde groente is. Deze salade is makkelijk te combineren en heel snel klaar te maken. Wat maakt broccoli zo gezond!!  Broccoli draagt bij aan het lichaam via een relatief hoge concentratie aan vezels, bèta-caroteen, calcium en vitamine C. Aangezien deze voedingsstoffen belangrijke functies binnen het lichaam ondersteunen, zoals de spijsvertering, celreparatie en celbescherming, kunnen we er niet genoeg van binnen krijgen.

Broccoli salade met granaatappel en Nigella zaad

Dit recept is gemaakt van rauwe broccoli, zodat al het goede van broccoli behouden blijven.

Wat hebben we allemaal nodig:

  • 1 stronk broccoli
  • 1/2 granaatappel
  • 1 rode ui in appelazijn
  • 250 ml biologisch yoghurt
  • 1 el Nigella zaad (zwart maanzaad)
  • peper en zout naar smaak

Hoe gaan we het klaar maken:

Snipper de rode ui en leg een half uurtje in appelazijn. Verwijder de pitjes uit de granaatappel. Snij de roosjes van de broccoli af en schil de stronk en verdeel in kleine stukjes. Doe de broccoli in de keukenmachine en maal fijn. Doe alle ingrediënten in een mooie schaal en maak het af met Nigella zaad.

Enjoy Good Food Good Life

Liefs Iloon

 

YOU MIGHT ALSO LIKE
23 september 2015

prei taart met kurkuma

diner, lunch
READ ARTICLE
25 november 2016

Franse uiensoep

diner, lunch
READ ARTICLE
16 augustus 2016

gezonde salade

detox, diner, lunch, salade
READ ARTICLE