cake zonder gluten

30 augustus 2019, In: detox, snacks, zoet
0

Ingrediënten voor 1 cake diameter 25
3 rijpe bananen
3 eieren
125 g amandelmeel en 25 g bananenmeel
60 g dadels (3 medjool dadels)
2 tl bakpoeder
50 g pure chocola
75 g gemengde noten
30 g kokosrasp
Snuf zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Pureer de bananen samen met de dadels (z0nder pit) glad in de keukenmachine. Doe het overgieten in een kom.

Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.

Spatel het het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf  zout door het beslag.

Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.

Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag.

Leg op de bodem bakpapier en vet de rand in met boter en giet het mengsel in de vorm.

Bak de cake in ongeveer 40-45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt. Let op dat de cake niet verbrand. Was bij mij bijna gebeurd.

Laat de cake iets afkoelen in de vorm. En dan lekker genieten van de cake met eventueel thee erbij. Ook lekker met kokosroom en vers fruit.

Enjoy Good Food Good Life

Liefs Iloon

YOU MIGHT ALSO LIKE
24 september 2015

aardbijen jam

lunch, ontbijt
READ ARTICLE
7 augustus 2019

zomerse salade

diner, lunch, salade
READ ARTICLE
27 maart 2018

Diabetes type 2

Lifestyle
READ ARTICLE