courgette/kip burgertjes met gegrilde groenten

27 februari 2018, In: detox, diner, lunch
0

Ottolenghi’s courgette-kipburgertjes met sumaksaus

Voor 4 personen: 
500 gram kippengehakt (biologisch)
200 gram grofgeraspte courgette
40 gram bosuitjes, in ringetjes
1 middelgroot ei
2 eetlepels fijngesneden munt
2 eetlepels fijngesneden koriander of platte peterselie of peterselie
2 fijngehakte tenen knoflook
1 theelepel gemalen komijn
½  theelepel zout
½ theelepel grofgemalen zwarte peper
½ theelepel cayennepeper
ca. 1 dl olijfolie

Voor de sumaksaus:
100 gram zure room
150 gram Griekse yoghurt
1 theelepel geraspte citroenschil
1 eetlepel citroensap
1 fijngewreven teentje knoflook
1,5 eetlepel olijfolie
1 eetlepel sumak
½ theelepel zout
¼ theelepel gemalen zwarte peper

Roer eerst alle ingrediënten voor de saus in een kommetje door elkaar. Verhit de oven op 2oo graden. Vermeng alle ingrediënten voor de burgers in een grote kom en maak er 18 kleine burgertjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze in de oven in 20 – 30 minuten gaar en bruin worden. Serveer warm of op kamertemperatuur, met de sumaksaus erbij.

Ook heerlijk om er gegrilde groenten bij te serveren met bijvoorbeeld quinoa of volkoren couscous, bloemkool rijst

Voor de groenten gebruikte ik:

  • 1 courgette
  • 2 aubergines
  • 2 paprika’s

Verwarm de grillplaat/pan voor. Snij de groenten in plakken en smeer ze met een kwastje in met olijfolie. Leg ze op de grillplaat/grillpan en keer ze tijdig om. Blijf grillen tot alles klaar is. Serveer de groente in een mooie schaal, samen met olijfolie, zeezout en zwarte peper.

Enjoy Good Food Good Life

Liefs Iloon