curry met rode linzen en bloemkool

30 januari 2017, In: detox, diner
0

Curry met rode linzen en bloemkool

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 el kokosolie om te bakken
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 3 cm gember, geschild en fijngesneden
  • versgemalen peper en zeezout
  • 4 el Indiase garam masala (kardemom, gember, kaneel, kerrie masala, koenjit, komijn, koriander, kruidnagel, zwarte peper en venkelzaad)
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
  • 750 ml groentebouillon
  • 250 gram gedroogde rode linzen
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 1 blik kokosmelk
  • limoensap
  • koriander, de blaadjes (optioneel)
  • paar stengels bosui, in ringetjes (optioneel)
  • handje geroosterde noten, zoals amandelen of cashewnoten (optioneel)
  • zilvervlies rijst (lange korrel), bereiden volgens verpakking

Zo gaan we de curry maken
:

Zet alvast de rijst op. Dit duurt ongeveer 45 minuten voordat die gaar is. Verhit olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Bak de ui een paar minuten zacht. Voeg de knoflook, gember, zeezout en specerijen toe. Roer met een houten lepel tot het begint te geuren. Voeg dan de tomaten uit blik toe.

Doe de linzen erbij en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en verlaag het vuur. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe als de linzen het vocht hebben opgekomen.

Breng op smaak met zwarte peper en chili peper.

Doe nu de kokosmelk en het limoensap erbij en breng weer tot net aan de kook.

Schep de rijst en de curry in kommen. Bestrooi eventueel met verse koriander, geroosterde amandelen en bosui. Heb ik nu niet gedaan.

Enjoy Good Food Good Life

Liefs Iloon

 

There are no comments yet. Be the first to comment.

Leave a Comment