curry met paksoi, courgette en gehaktballetjes

15 augustus 2015, In: diner
0

Gisteren een heerlijke curry gemaakt met restjes die ik nog in de koelkast had. Het is echt super lekker. Probeer zelf maar…

Dit heb je nodig:

  • 1 paksoi
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 3 lente ui
  • 400 g half om half gehakt biologisch
  • 300 g zilvervlies rijst
  • 1 ei biologisch
  • 1 à 2 el paneermeel (glutenvrij)
  • 1 el sojasaus (ketjap. glutenvrij)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gemalen chilipeper of een verse peper
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 g bamboe rendang (zie recept rendang home made)
  • 1 el kokosolie

Hoe gaan we het bereiden:

Bereid de rijst volgens  de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Let op de rijst duurt ongeveer 45 min. Doe het gehakt in een kom, voeg de paneermeel, ei, peper, ketjap, knoflook, chili peper en zout toe. Kneed goed door elkaar en maak er kleine balletjes van. Doe de kokosolie in de pan. Bak de balletjes rond om bruin en gaar. Voeg de groente toe. Als ze bijna beetgaar zijn giet dat de kokosmelk erbij en de bamboe. Laat nog even stoven en server dit heerlijk gerecht met zilvervlies rijst.

Enjoy Good Food Good Life

Liefs Iloon

 

PS: Glutenvrij paneermeel maak je heel gemakkelijk zelf met glutenvrij brood. Laat het brood goed drogen. Maal het brood zeer klein in de keukenmachine. Bewaar in een afgesloten pot.

There are no comments yet. Be the first to comment.

Leave a Comment