hummus

19 april 2016, In: detox, snacks
0

Kikkererwten valt onder de categorie peulvruchten en een prima basis voor hummus . In een kikkererwten Kikkererwten zitten veel mineralen en in het bijzonder veel mangaan, koper, fosfor en ijzer. Deze ronde peulvrucht bevat ook veel vezels en proteïne. Met andere goed voor hart- en bloedvaten, goed tegen diabetes, goed tegen obesitas en een natuurlijke remedie tegen overgangsklachten.

Hummus

Wat hebben we nodig:

  • 400 g  kikkererwten (gekookt)
  • het sap van een halve limoen
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper,
  • 1 teentje knoflook (fijn gesneden)
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 4 a 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tahin (pasta van sesamzaad)
  • zout en peper
  • 1 theelepel chili vlokken

Zo maken we het klaar:

Gedroogde kikkererwten hebben mijn voorkeur. Kikkererwten week je ongeveer 6 tot 8 uur. De kooktijd van kikkererwten is 20 minuten. Als je ze niet voorweekt kun je ze ook in 25-30 minuten gaar koken. Dan zijn ze gaar genoeg om te eten. Doe er geen uur of anderhalf uur over zoals in sommige kookboeken staat. Dan zijn ze lang zo lekker en voedzaam niet meer. Je kunt ze vervolgens pureren om er hummus van te maken.

Pureer alle ingrediënten, behalve de chili vlokken in de keukenmachine, voeg meer olijfolie toe als het nog te droog is en klaar is kees! Zo lekker, echt een aanrader!

Tip: bij het serveren chili vlokken erover strooien en een scheutje olijfolie. Heerlijk met rauwkost zoals, komkommer, bleekselderij, worteltjes, etc. Ook  lekker met tortilla’s.

Enjoy Good Food Good Life

Liefs Iloon

There are no comments yet. Be the first to comment.

Leave a Comment