Kikkererwten valt onder de categorie peulvruchten en een prima basis voor hummus . In een kikkererwten Kikkererwten zitten veel mineralen en in het bijzonder veel mangaan, koper, fosfor en ijzer. Deze ronde peulvrucht bevat ook veel vezels en proteïne. Met andere goed voor hart- en bloedvaten, goed tegen diabetes, goed tegen obesitas en een natuurlijke remedie tegen overgangsklachten.
Hummus
Wat hebben we nodig:
Zo maken we het klaar:
Gedroogde kikkererwten hebben mijn voorkeur. Kikkererwten week je ongeveer 6 tot 8 uur. De kooktijd van kikkererwten is 20 minuten. Als je ze niet voorweekt kun je ze ook in 25-30 minuten gaar koken. Dan zijn ze gaar genoeg om te eten. Doe er geen uur of anderhalf uur over zoals in sommige kookboeken staat. Dan zijn ze lang zo lekker en voedzaam niet meer. Je kunt ze vervolgens pureren om er hummus van te maken.
Pureer alle ingrediënten, behalve de chili vlokken in de keukenmachine, voeg meer olijfolie toe als het nog te droog is en klaar is kees! Zo lekker, echt een aanrader!
Tip: bij het serveren chili vlokken erover strooien en een scheutje olijfolie. Heerlijk met rauwkost zoals, komkommer, bleekselderij, worteltjes, etc. Ook lekker met tortilla’s.
Enjoy Good Food Good Life
Liefs Iloon
Gaat over liefde voor verantwoorde voeding, want goed eten maak je van binnen en van buiten mooi. Ik wil je laten zien wat gezond eten inhoud en hoe je dat makkelijk in je eigen leven kunt toepassen. Mijn passie is om jou te inspireren, motiveren en coachen op weg naar een happy, healthy en foody lifestyle.
Designed & Developed by Web Develope