Mexicaanse wrap

29 mei 2020, In: diner
0

 

Dit hebben we allemaal nodig voor 4 personen:

  • 350 – 400 g rundergehakt
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei (fijngesneden)
  • 1 rode paprika (in blokjes gesneden)
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje rode kidneybonen
  • 1 snufje gemalen chili
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 tot 8 volkoren wraps
  • 200 g geraspte kaas (pittige)
  • zout en peper naar smaak

Zo gaan we het klaarmaken:

Verhit de olie in de pan en bak het gehakt rul en bruin. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en laat staan.

Fruit in een andere grote pan de ui aan, voeg tomaten puree toe en 1 min ontzuren. Daarna de tomatenklokjes, prei, paprika, mais, kidneybonen, paprikapoeder, knoflook en chilipeper erbij. Verwarm alles goed en als de groente bijna gaar is doe dan het gehakt erbij. Verwarm nogmaals. Leg een grote schep op de wrap en serveer eventueel met zure room en home made guacamole.

recept guacamole home made

  • 2 avocado’s
  • halve rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • snufje gemalen koriander, komijn, oregano en chili
  • zout en peper (evt. Jalapeño peper)
  • 1 à 2 tomaten, heel fijn gesneden
  • sap halve limoen
  • 1 tl chilivlokken optioneel

Schil de avocado’s en verwijder de pitten. Prak de avocado’s en voeg de overige ingrediënten (m.u.v. chilivlokken) toe. Meng alles goed door elkaar. KLAAR! Garneer met chilivlokken voor extra pit.

Enjoy Good Food Good Life

Liefs Iloon

There are no comments yet. Be the first to comment.

Leave a Comment