pesto home made

2 maart 2018, In: detox, diner, lunch
0

 

Als je eenmaal zelf pesto hebt gemaakt, geloof mij, dan wil je geen kant en klare pesto meer uit een potje.  This is the real thing.

Wat hebben we ervoor nodig:

1 basilicumplantje

100 g pijnboompitten

100 g Parmezaanse kaas

extra vierge olijfolie

zwarte peper en zeezout

Zo gaan we het klaarmaken:

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn. Knip de basilicum plant tot aan de aarde. Was de basilicum blaadjes en stengeltjes goed. Pel de knoflooktenen en hak ze in grove stukken.

Pak een keukenmachine en maal de basilicumblaadjes/stengels, de knoflook, de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de juiste dikte ontstaat. Breng de groene pesto op smaak met zout en peper. Je kunt deze pesto zeker een week in de koelkast bewaren.

Enjoy Good Food Good Life

Liefs Iloon