risotto met groene asperges

2 mei 2019, In: diner
0

Risotto met groene asperges en vers geraspte Parmezaanse kaas. De hele familie is hier gek op. Geloof me..

Wat hebben we allemaal nodig

  • 500 g groene asperges (1 bos)
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1-1/2 l groente- of kippenbouillon
  • 50 g Parmezaanse kaas (vers geraspt)
  • 25 g roomboter
  • zwarte peper en zout uit de molen

Hoe gaan we het klaarmaken

Snijd 2-3 cm. (het harde deel) van de onderkant van de groene asperges. Snijd de asperges schuin in stukjes van 2-3 cm. Groene asperges hoef je niet te schillen. Verwarm de bouillon en kook de asperges beetgaar.

Verhit de olie in een grote pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg de knoflook toe en bak 10 tellen mee. Voeg de rijst toe en roerbak mee tot de korrels glazig worden. Blus de rijst af met de witte wijn en laat al roerend opnemen. Roer er dan scheutje voor scheutje de kokende bouillon door terwijl je regelmatig roert. Kook de rijst, regelmatig roerend op matig vuur in 20-25 min. gaar. Voeg zoveel bouillon toe dat de risotto nog steeds smeuïg is. Draai het vuur uit als de risotto beetgaar is. Voeg de asperges, Parmezaanse kaas en roomboter toe. Breng het op smaak met zout en peper. Laat de risotto nog 5 minuutjes staan.

Enjoy good food good life 

Liefs Iloon

 

 

 

 

 

Risotto met groene asperges

1 bos groene asperges

1 ui fijn gesnipperd

200 ml witte wijn

1 teen knoflook

300 g risotto

100 g rauwe ham

1 ltr groene bouillon

100 g gorgonzola

Snijd 2-3 cm. (het harde deel) van de onderkant van de groene asperges. Snijd de asperges schuin in stukjes van 2 cm.

Verhit de olie in een grote pan met een dikke bodem en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak 10 tellen mee. Voeg de rijst toe en roerbak mee tot de korrels glazig worden. Blus de rijst af met de witte wijn en laat al roerend opnemen. Roer er dan scheutje voor scheutje de kokende bouillon door terwijl je regelmatig roert. Voeg na 10 min. De aspergestukjes toe. Kook de rijst, regelmatig roerend op matig vuur in 20-25 min. gaar. Voeg zoveel bouillon toe dat de risotto nog steeds smeuïg is. Draai het vuur uit als de risotto beetgaar is. Breng het op smaak met zout en peper.

Roer de gorgonzola erdoor, leg een deksel op de pan en laat de risotto nog 5 min. staan. Lekker met Parmezaanse kaas.

Bereiden ± 35 min.

 

 

 

YOU MIGHT ALSO LIKE
4 april 2016

chocoballetjes

snacks, zoet
READ ARTICLE
3 augustus 2015

Griekse salade

detox, diner, lunch, salade
READ ARTICLE
11 december 2017

Thaise pompoensoep

diner, lunch
READ ARTICLE