salade van Le Puy linzen to go

17 maart 2017, In: lunch, salade
0

Linzen zijn geen groente maar peulvruchten. Ze zijn rijk aan vezels, proteïne, ijzer, fosfor, vitamine B1 en gezonde mineralen. Linzen zijn goed voor de darmen. De hoge dosis aan vezels helpen bij een goede spijsvertering en stoelgang. De magnesium in de linzen maken de aderen vrij van aangekoekt calcium, dus beter voor de bloedvaten en minder kans op een hartinfarct. Linzen laat de bloedsuikerspiegel na de maaltijd niet stijgen. Door veel peulvruchten te eten, daalt de insuline. Dus voedsel voor mensen met een diabetes. Tot slot zijn linzen een uitstekende bron van ijzer. Sterker nog beter dan rood vlees.

Waarom Le Puy linzen!! Gewoon omdat ze de lekkerste zijn. Ze komen uit een klein Frans stadje, Le Puy-en-Velay, in de Auvergne. Officieel voorzien van een AOP-keurmerk (Appellation d’Origine Protégée) wat wil zeggen dat het een beschermd streekproduct is.

Nu we genoeg weten over de linzen gaan we er een makkelijk lunch recept van maken. van de voren te maken.

 

Salade van Le Puy linzen

Wat heb je nodig:

  • 150 g  groene  Le Puy linzen
  • 300 ml bouillon van groente (liefst biologisch)
  • 75 g zongedroogde tomaten
  • 75 g augurken in pot (zuur)
  • 2 stengels lente uitjes
  • 100 g geitenkaas of feta
  • een scheutje rode wijnazijn en olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • paar druppeltjes citroen
  • zwarte peper en grof zeezout

Hoe gaan we het klaarmaken:

Kook de linzen in 300 ml groente bouillon. Circa 20 min. Proef tussendoor even of ze al gaar zijn Als ze gaar zijn laat je ze afkoelen. Snij ondertussen de lente uitjes, augurken, tomaten klein. Voor de dressing gebruiken we olijfolie, rode wijnazijn, citroen en mosterd. Meng alles goed. Hij mag een beetje aan de zure kant zijn. Breng op smaak met zwarte peper en grof zeezout. Zo makkelijk kan lekker eten zijn…

Enjoy Good Food Good Life

Liefs Iloon

 

There are no comments yet. Be the first to comment.

Leave a Comment