Shakshuka van Ottolenghi

31 januari 2017, In: detox, diner
0

Uit het kookboek Plenty van Yotam Ottolenghi heb ik al vele recepten gemaakt. Shakshuka is wel een van mijn favoriete gerechten. Zeker als je een dagje geen vlees of vis wil eten dan is dit gerecht super. Dit recept mag dus zeker niet missen op mijn site.

Shakshuka voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1.3/4 dl milde olijfolie
  • 2 grote uien, in plakken
  • 2 rode en 2 gele paprika’s in brede repen
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 takjes tijm
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 2 el fijngesneden koriander of platte peterselie (+ extra om te garneren)
  • 6 rijpe tomaten, grof gehakt
  • 1/2 tl saffraan
  • snufje cayennepeper
  • 4 of 8 biologische eieren
  • zout en zwarte peper naar smaak

Zo maken we het klaar:

Rooster het komijnzaad in een grote koekenpan 2 min. op hoog vuur. Voeg de olie en de uien toe en bak 5 min.. Voeg de paprika en de kruiden toe en bak alles 5 à 10 min. Daarna de tomaten, saffraan en cayennepeper erbij. Draai het vuur laag en laat de groente 15 min pruttelen. Voeg evt. water toe als het te dikke saus wordt. Haal de laurier en takjes tijm eruit. Maak 4 à 8 holtes en breek in elke holte een ei. Bestrooi ze met zout en peper. Laat ze 10-12 min gaar worden. Garneer met koriander of platte peterselie.  Serveer er zuurdesembrood bij.

Enjoy Good Food Good Life

Liefs Iloon

 

YOU MIGHT ALSO LIKE
23 september 2015

bloemkool soep

diner, lunch
READ ARTICLE
19 april 2016

geklaarde boter ofwel ghee

diner, lunch
READ ARTICLE
10 oktober 2016

Sambal Badjak DIY

diner, lunch
READ ARTICLE
There are no comments yet. Be the first to comment.

Leave a Comment