speltcake

28 februari 2018, In: snacks
0

 

Ik ben eigenlijk niet zo’n zoetekauw. Maar een cake bakken vind ik heerlijk. Juist omdat het hele huis lekker gaat ruiken. Hieronder vind je een recept van een speltcake. Heerlijk met een kop warme chocomelk en een toefje kokosroom.

Wat hebben we nodig:

– 200 gram spelt volkorenbloem
– 150 gram rietsuiker
– 150 gram plantaardige olie , bijv kokosolie
– 4 eieren
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels speculaaskruiden
– 1 handje gemalen noten (ik had mix pecan, amandel en paranoten)
– een snufje zout

Hoe gaan we het maken:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de zijkanten van de cakevorm in en leg bakpapier op de bodem
  2. Mix de olie samen met de suiker tot het goed gemengd is (als je kokosolie gebruikt, smelt je die eerst even en laat het een beetje afkoelen)
  3. Voeg de eieren een voor een toe aan het mengsel en meng tussendoor goed.
  4. Voeg bakpoeder en het zout toe.
  5. Voeg beetje bij beetje het meel toe en mix totdat het goed gemengd is.
  6. Voeg tenslotte de speculaaskruiden en handje noten toe.
  7. Giet het mengsel in de cakevorm en bak de cake voor ongeveer 60 minuten tot hij er mooi bruin uit ziet.

Enjoy Good Food Good Life

Liefs Iloon