Thaise kip Laksa

10 oktober 2016, In: diner
0

Een heerlijk herfst gerecht. Met een moeder die dag en nacht in de keuken staat, wil je als kind ook wel eens iets proberen. De lat ligt dan wel hoog, Maar mijn zoon durfde het toch aan. Samen met een vriend heeft hij dit gerecht van Jamie Oliver klaargemaakt. En ik moet zeggen met succes. Hieronder vind je het recept.

 

Recept Thaise kip Laksa van Jamie Oliver

Benodigdheden voor 4 personen:

4 kippendijen zonder vel, 1 volle tl Chinees vijfkruidenpoeder, 1 el honing, 1 el sesamzaad, 2 rode spaanse peper, 1 blokje kip- of groentenbouillon, 1 flespompoen (het dunne stuk gebruiken), 2 tenen knoflook, 1 stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim, 1 tl kurkuma, 1/2 bosje lente-uitjes, 1 volle tl pindakaas, 4 gedroogde kaffir-limoenblaadjes (djeroek peroet), 1/2 bosje verse koriander, 1 el sesamolie, 1 el zoutarme sojasaus, 1 el vissaus, 300 gr brede rijstnoedels, 600 gram groene asperges, 1 blikje kokosmelk (light), 3 limoenen.

Zo gaan we het klaar maken:

Leg de kippendijen op een groot stuk bakpapier en hussel ze met peper en zout en het vijfkruidenpoeder door elkaar. Vouw het papier over de stukken kip heen en sla ze plat met een deegroller tot een dikte van 1,5 cm. Leg ze in de hete grillpan en keer ze na 3 tot 4 minuten om, zodat er mooie zwarte streepjes op zitten en ze goed gaar zijn. Giet ongeveer 8 dl kokend water in een grote pan en verkruimel er het bouillonblokje bij.

Snijd de steel van de pompoen, hak het smalle gedeelte in grove stukken (niet schillen en stuk met pitten bewaren voor een andere keer), rasp het vruchtvlees in de keukenmachine. Doe het standaardmes in de keukenmachine en doe er de gepelde tenen knoflook, geschilde gember, spaanse peper, kurkuma, schoongemaakte lente-uitjes, pindakaas, gedroogde limoenblaadjes, koriandersteeltjes (bewaar de blaadjes ter garnering), sesamolie, sojasaus en vissaus in. Hak ze fijn, schep de pasta bij de kokende bouillon en doe er de noedels bij.

Maak de asperges schoon en snijd ze doormidden. Doe de stukjes in de pan, giet er de kokosmelk bij, breng de laksa zodra hij aan de kook is op smaak met sojasaus en limoensap en draai het vuur uit. Sprenkel de honing over de geschroeide stukken kip, knijp er 1 limoen bovenuit, strooi er het sesamzaad over en hussel door elkaar tot de kip er aan alle kanten mee bedekt is. Serveer de kip met de laksa en partjes limoen en bestrooi alles met blaadjes koriander en in ringetjes gesneden verse spaanse peper.

Enjoy Good Food Good Life

Liefs Iloon