witte bonen in tomatensaus à la Iloon

7 april 2016, In: detox, diner, lunch
1

Witte bonen in tomatensaus zijn een welgezien gerecht in Nederland. Witte bonen zijn gezond, maar we maken het natuurlijk wel zelf en niet kant en klaar kopen in de winkel. Witte bonen hebben een lage glychemische index. Een glychemische index is een maat om aan te geven hoe snel koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Mensen met diabetes hebben baat bij voeding met een lage glychemische index omdat dit deze voeding voor minder bloedsuikerpieken zorgt.

Naast veel eiwitten is magnesium ook goed aanwezig in witte bonen. Magnesium is nodig voor de overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van de spieren. Bovendien geeft magnesium stevigheid aan de botten. Dus alle reden om dit recept te proberen.

Witte bonen in tomatensaus à la Iloon

Dit hebben we nodig:

  • 1 pot witte bonen (400 ml)
  • 1 blikje tomaten
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 1 duimdikte verse gember (geschild en geraspt)
  • 1/2 bosje verse peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gemalen komijn zaad
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl chili poeder
  • zout en peper

Hoe maken we het klaar:

Fruit de ui, gember, knoflook, komijn, koriander en chili poeder aan. Voeg de tomaten toe en laat zachtjes 20. minuten pruttelen. Doe de witte bonen erbij en warm alles goed door. Snij de peterselie klein en strooi er over heen.

Enjoy Good Food Good Life

Liefs Iloon

 

 

 

 

There are no comments yet. Be the first to comment.

Leave a Comment