bosbessen jam DIY

Het is 21 juni, de zomer is begonnen. Het fruit is nu op zijn best. Dus tijd om zelf jam te maken. Deze jam heb ik gemaakt zonder toegevoegde suikers. Het geheim is chiazaadjes. De bosbessen moeten wel lekker van smaak zijn, anders mag je wel een beetje honing of maple syrup toevoegen. Succes…
Dit hebben we nodig voor 1 potje jam:
- 300 g bosbessen
- 2 1/2 el chiazaad
- 1 tot 3 el maple syrup of honing
- 1 jampot (gesteriliseerd)
Hoe gaan we het klaar maken:
Was de bosbessen zorgvuldig. Doe de bosbessen samen met eventueel de maple syrup in een pan. Breng het aan de kook en laat 5 min koken. Pureer de bosbessen met een vork of staafmixer. Voeg de chiazaad toe en laat nog 15 minuten pruttelen. Roer regelmatig. Vul de jampot. Sluit ze meteen en zet 5 minuten ondersteboven weg. In het donker bewaren. Alhoewel ik denk dat de jam snel op is.
Enjoy Good Food Good Life
Liefs Iloon