Curry met rode linzen en bloemkool
Ingrediënten voor 6 personen:
Zo gaan we de curry maken :
Zet alvast de rijst op. Dit duurt ongeveer 45 minuten voordat die gaar is. Verhit olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Bak de ui een paar minuten zacht. Voeg de knoflook, gember, zeezout en specerijen toe. Roer met een houten lepel tot het begint te geuren. Voeg dan de tomaten uit blik toe.
Doe de linzen erbij en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en verlaag het vuur. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe als de linzen het vocht hebben opgekomen.
Breng op smaak met zwarte peper en chili peper.
Doe nu de kokosmelk en het limoensap erbij en breng weer tot net aan de kook.
Schep de rijst en de curry in kommen. Bestrooi eventueel met verse koriander, geroosterde amandelen en bosui. Heb ik nu niet gedaan.
Enjoy Good Food Good Life
Liefs Iloon
Gaat over liefde voor verantwoorde voeding, want goed eten maakt je van binnen en van buiten mooi. Ik wil je laten zien wat gezond eten inhoud en hoe je dat makkelijk in je eigen leven kunt toepassen. Mijn passie is om jou te inspireren, motiveren en coachen op weg naar een happy, healthy en foody lifestyle.
Designed & Developed by Web Develope