Franse uiensoep

Wat eten we vandaag. Nou wat dachten jullie van een heerlijke Franse uiensoep. Voor mij is het in iedergeval heel lang geleden. ZININ
Franse uiensoep
Hoe gaan we dat klaar maken:
- 600 g uien
- 1 teen knoflook (geperst)
- 2 steranijs
- 1 el bloem
- 2 tl tijm
- 1 l runderbouillon
- 30 g geklaarde roomboter
- zwarte peper en zout naar smaak
- stokbrood of sneetjes zuurdesembrood ( geroosterd)
- 1oo geraspte gruyère kaas
Zo gaan we het klaarmaken:
Pel de uien en snij in halve ringen. Verhit de geklaarde boter in de pan met dikke bodem. Voeg de uien toe en bak ze langzaam aan. Het bakken duurt ongeveer 40 minuten. Roer af en toe door. De uien zijn klaar als ze goudbruin zijn. Voeg nu de knoflook, tijm en bloem toe. Bak 5 min en doe dan de bouillon en steranijs erbij. Laat nog lekker 10 min pruttelen. Breng op smaak met wat zwarte peper en zout.
Schep de soep in kommen leg een sneetje brood/ stokbrood erop en gratineer met de geraspte kaas. Zet de kommen in de oven tot de kaas gesmolten is. Klaar om te serveren. Let op het is heet… PS: Voor een vega versie van uiensoep: vervang de runderbouillon door groentebouillon en een glutenvrij versie van uiensoep: vervang stokbrood/zuurdesembrood door glutenvrij brood.
Enjoy Good Food Good life
Liefs Iloon