In alle professionele keukens wordt o.a. het vlees gebakken in geklaarde boter. Geklaarde boter ofwel Ghee is niet meer dan het verwijderen van de eiwitten uit de boter, zodat de boter op hoge temperatuur niet verbrandt. Het is heel makkelijk om zelf te maken. Uiteraard kun je Ghee ook kant en klaar kopen, maar dit is goedkoper.
Hoe maken we het:
Doe 2 bakjes roomboter (gras) in een steelpan en smelt heel zachtjes. Als de boter gesmolten is, zie de eiwitten op de bodem liggen. Nu schenk je heel voorzichtig de boter in een pot/bakje tot dat de eiwitten mee willen komen. Dan stop je. De overblijfselen in de steelpan kun je weggooien.
Enjoy Good Food Good Life
Liefs Iloon
Gaat over liefde voor verantwoorde voeding, want goed eten maakt je van binnen en van buiten mooi. Ik wil je laten zien wat gezond eten inhoud en hoe je dat makkelijk in je eigen leven kunt toepassen. Mijn passie is om jou te inspireren, motiveren en coachen op weg naar een happy, healthy en foody lifestyle.
Designed & Developed by Web Develope