|

glutenvrije muffins

Glutenvrij bakken vereist vaak net even wat meer creativiteit en kennis van ingrediënten. Omdat de gluten (groep van eiwitten in bepaalde granen) onder andere zorgen voor de binding in een recept. De glutenvrije taartjes of koekjes kunnen daardoor snel uit elkaar vallen. Bovendien valt het uiteindelijke resultaat vaak wat droger uit dan normaal. Gelukkig kun je dit op een aantal simpele manieren voorkomen!

Deze über healthy boekweit muffins  zitten vol vers fruit en zorgen voor een heerlijk smeuïg resultaat. De truc is om vochtige elementen toe te voegen aan je recept. Zoals bijvoorbeeld gepureerd fruit van appel, bessen, etc

Waarom deze muffins naast gewoon heel erg lekker ook nog eens gezond zijn? De boekweit zorgt voor de nodige eiwitten, het lijnzaad levert omega 3, het fruit zit bomvol vitaminen en anti-oxidanten en de kaneel houdt je bloedsuikerspiegel op pijl.

Glutenvrije boekweit muffins

  • 50 gram boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 1 theelepel baking soda (of wijnsteenbakpoeder)
  • 60 ml soja, amandelmelk of havermelk ongezoet
  • 3 eetlepels lijnzaad
  • snufje zout
  • Flink wat kaneel
  • Vers fruit, in hele kleine stukjes gesneden of geraspt (bijvoorbeeld bosbessen, frambozen en/of appel
  • Optioneel: gedroogde zuidvruchten, noten, zaden, krentjes, cranberries…

Zo gaan we het klaarmaken:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet papieren vormpjes in een muffin vorm. Meng het boekweitmeel, lijnzaad, kaneel, soda of bakpoeder en zout in een grote kom. Meng in een andere kom de melk, eieren en het fruit.

Spatel het ‘natte’ mengsel door de droge ingrediënten totdat het nét gemengd is. Schep het beslag in de papieren vormpjes. Bak in ongeveer 25 minuten goudbruin, totdat een vork er schoon uitkomt. Laat goed afkoelen op een rooster. Heerlijk als ontbijt of bij een lekker kopje kuisen thee, etc.

Enjoy Good Food Good Life

Liefs Iloon

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.