|

I love paella

Het eten van paella doet mij denken aan de fijne vakanties in het dorpje Llafranc in Spanje. We hadden daar een huisje aan de zee. Fantastisch. Naast ons gelegen visrestaurant maakte de lekkerste paella. Tijd om het eens zelf klaar te maken. Moet zeggen, het was zeer geslaagd volgens mijn familie….

Mijn ultieme recept voor paella!!! Dit is voor een groot gezelschap, 8 – 10 personen. 

Dit hebben we nodig:  

  • 900 g paella rijst (ronde rijst)
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook
  • 3 buisje saffraan draadjes (even geweekt in lauw water)
  • 2 chorizo worsten (in plakjes gesneden)
  • 4 el olijfolie
  • 2 lt kippenbouillon
  • 300 g diepvries doperwten
  • 24 grote garnalen (gekookt)
  • 500 g pijlinktvis

Zo gaan we het klaar maken:

Gebruik een grote paella pan of iets wat er op lijkt. Fruit hierin de uitjes met olijfolie op laag vuur aan. Voeg de knoflook en chorizo toe (circa 5 min). Daarna kan de rijst erbij, de rijst neemt nu de kleur van de ingrediënten aan. Schenk dan de bouillon erbij en de inktvis, saffraan en doperwten. Laat alles op laag vuur pruttelen tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Je mag af en toe doorroeren, maar niet te veel. Als de paella bijna klaar is, doe dan de garnalen erbij. Proef even of de rijst gaar is en of het lekker is. Tijd om de pan op tafel te zetten en te genieten…

Enjoy Good Food Good Life

Liefs Iloon

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.