knolselderij soep met gember

4 april 2016, In: diner, lunch
0

Knolselderij is heel gezond. Het is niet alleen lekker als soepje, maar ook lekker als puree. Probeer beide maar eens.

Wat hebben we nodig voor de soep:

  • 1 knolselderij, geschild en in blokjes
  • 600 ml groentebouillon
  • olijfolie om te bakken
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, gesneden
  • 1 verse gember duim lengte, geschild en geraspt
  • 1 tl worchestershire sauce,
  • 1 tl tabasco (red pepper sauce)
  • 2 tl gembersaus
  • 1 lente uitje, fijngesneden
  • 1 zuurdesem brood

Fruit de ui met de knoflook, gember en een beetje olijfolie aan. Duurt ca. 5 minuten. Voeg de knolselderij toe. Laat ca. 10 minuten garen. Giet de bouillon erbij en kook de knolselderij gaar, ca 15 min. Pureer de soep in de blender of met een staafmixer. Breng op smaak met gembersiroop, worchestershire sauce, tabasco, evt. zout en peper. Serveer met lente ui en een sneetje zuurdesem brood eventueel met roomboter.

Enjoy Good Food Good Life

Liefs Iloon

There are no comments yet. Be the first to comment.

Leave a Comment