parelcouscous met warm gerookte zalm en garnalen

ENJOYGOODFOOD

Dit gerecht stond al een hele tijd op mijn lijstje todo. Op de een of ander manier kwam het er nooit van. Kennen jullie dat!! Maar nu is het er eindelijk gelukt en ik moet zeggen echt de moeite waard. Een toppertje voor het hele gezin. Lekker gezond met warm gerookte zalm (Omega 3, vit D en goede eiwitten) en grote garnalen (Vit B2, E en B12). Ben benieuwd wat jullie ervan vinden….

Wat hebben we allemaal nodig:

  • 300 g parelcouscous (multi color)
  • 250 g peultjes (schoon gemaakt)
  • 150 g doperwten (diepvries)
  • 1/2 gesnipperd uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 3 stengels lente ui, in ringetjes gesneden
  • 150 g verse pesto
  • 250 g warm gerookte wilde zalm (MSC-logo)
  • 12 – 16 stuks wilde grote garnalen(diepvries)

Hoe gaan we het klaar maken.

Let’s go. Kook de parelcouscous zoals op de verpakking staat vermeld. Kook de peultjes beetgaar en spoel koud af. Fruit het uitje aan in een wokpan. Voeg de garnalen en de knoflook toe. Als de garnalen rosé zijn, doe dat de parelcouscous, peultjes, doperwten, lente uitjes in de pan. Verwarm alles. Als het warm is de zalm en pesto als laatste erbij. Nog even roeren en klaar is kees. Eetsmakelijk

Enjoy Good Food Good Life,

Liefs Iloon

Vergelijkbare berichten