Pavlova met verse Hollandse aardbeien

MOEDERDAG! Verwen je moeder met deze heerlijke en feestelijke Pavlova met geklopte room en verse Hollandse aardbeien. Welke moeder wordt daar nou niet blij van. Haal gauw de ingredienten in huis en ga aan de slag…Suc6
Wat hebben we hier voor nodig:
6 eieren
300 g kristalsuiker
1 tl maizena
1 kg verse Hollandse aardbeien.
250 ml slagroom, stijf gekopt met wat suiker.
paar fijngesneden muntblaadjes en of geraspte pure chocolade
Klaarmaken gaat zo:
Verwarm de oven op 180 graden. Splits de eieren in eiwit en eigeel. Bewaar het eigeel in de koelkast. Ontvet een beslag kom met citroen of witte wijn azijn. Heel belangrijk want als de kom vet is krijg je de eiwitten niet stijf geklopt.
Klop de eiwitten goed stijf. Klop daar in drie delen 300 g kristalsuiker door tot je een glazen, stijve massa hebt. Spatel daar rustig 2 tj maïzena en 1 tl wittewijnazijn door.
Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven. Temper de temperatuur onmiddellijk tot 150 graden en bak de merinque in 75 minuten. Zet de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen.
Leg de meringue op een mooie platte schaal. Schep voor het serveren de slagroom erop en decoreer met verse aardbeien. En maak het geheel af met geraspte pure chocolade en fijngesneden muntblaadjes.
Enjoy Good Food Good life
Liefs Iloon