Linzen zijn geen groente maar peulvruchten. Ze zijn rijk aan vezels, proteïne, ijzer, fosfor, vitamine B1 en gezonde mineralen. Linzen zijn goed voor de darmen. De hoge dosis aan vezels helpen bij een goede spijsvertering en stoelgang. De magnesium in de linzen maken de aderen vrij van aangekoekt calcium, dus beter voor de bloedvaten en minder kans op een hartinfarct. Linzen laat de bloedsuikerspiegel na de maaltijd niet stijgen. Door veel peulvruchten te eten, daalt de insuline. Dus voedsel voor mensen met een diabetes. Tot slot zijn linzen een uitstekende bron van ijzer. Sterker nog beter dan rood vlees.
Waarom Le Puy linzen!! Gewoon omdat ze de lekkerste zijn. Ze komen uit een klein Frans stadje, Le Puy-en-Velay, in de Auvergne. Officieel voorzien van een AOP-keurmerk (Appellation d’Origine Protégée) wat wil zeggen dat het een beschermd streekproduct is.
Nu we genoeg weten over de linzen gaan we er een makkelijk lunch recept van maken. van de voren te maken.
Salade van Le Puy linzen
Wat heb je nodig:
Hoe gaan we het klaarmaken:
Kook de linzen in 300 ml groente bouillon. Circa 20 min. Proef tussendoor even of ze al gaar zijn Als ze gaar zijn laat je ze afkoelen. Snij ondertussen de lente uitjes, augurken, tomaten klein. Voor de dressing gebruiken we olijfolie, rode wijnazijn, citroen en mosterd. Meng alles goed. Hij mag een beetje aan de zure kant zijn. Breng op smaak met zwarte peper en grof zeezout. Zo makkelijk kan lekker eten zijn…
Enjoy Good Food Good Life
Liefs Iloon
Gaat over liefde voor verantwoorde voeding, want goed eten maakt je van binnen en van buiten mooi. Ik wil je laten zien wat gezond eten inhoud en hoe je dat makkelijk in je eigen leven kunt toepassen. Mijn passie is om jou te inspireren, motiveren en coachen op weg naar een happy, healthy en foody lifestyle.
Designed & Developed by Web Develope