spinaziesalade met dadels en amandelen

15 januari 2018, In: diner, lunch, salade
0

 

HET RECEPT VOOR OTTOLENGHI’S SALADE MET SPINAZIE, DADELS & AMANDELEN

Doe azijn, ui en dadels in een kleine kom. Meng er met de hand een snufje zout door. Laat ze 20 minuten marineren, giet de azijn eraf en gooi hem weg. Verhit intussen de boter met de helft van de olijfolie in een middelgrote koekenpan.

Roerbak hierin de stukjes pita en de amandelen 4-6 minuten op halfhoog vuur tot de pita knapperig en goudbruin is. Neem de pan van het vuur en meng er sumak, chili en ¼ theelepel zout door. Laat ze afkoelen.

Schep vlak voor het opdienen de spinazieblaadjes en het pitamengsel in een grote schaal. Voeg de dadels met rode ui, overgebleven olijfolie, citroensap en nog een snufje zout toe. Proef of de salade goed op smaak is en serveer hem meteen.

Wat hebben we nodig:

  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • ½ middelgrote rode ui, in dunne ringen
  • 100 gram ontpitte medjool dadels, overlangs in vieren
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kleine pitabroodjes, in stukjes van grofweg 4 cm gescheurd
  • 75 gram hele ongezouten amandelen, grof gehakt
  • 2 theelepels sumak
  • ½ theelepel gedroogde chilivlokken
  • 150 gram jonge spinazie, gewassen
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout

Enjoy Good Food Good Life

Liefs Iloon